Hoist – uppskattad träning på Nordic Wellness

Nordic Wellness satsar på Hoist Roc-IT Plate Loaded, friviktsmaskiner som tar dig med i rörelsen och gör träningen behagligare och mer skonsam.
Vi träffade Rodrigo Urtubia på Nordic Wellness i Kungens Kurva. Efter incheckning och en rulltrappsfärd upp möts vi av ett stort torg som inspirerar till träning, anläggningen är på hela 2200 kvm. Nordic Wellness består idag av 260 anläggningar runt om i landet och Rodrigo är divisionschef och ansvarig för 88 av dem. ”Även om vi har många anläggningar sätter varje enhet sin egen prägel för att skapa en känsla av hemmaklubb”, berättar Rodrigo.
 
Skonsam träning för alla
”Jag kom själv i kontakt med Hoist i samband med en axelskada, den mjuka starten och milda följsamma rörelsen gjorde Hoist till en nyckel i min rehabilitering”, berättar Rodrigo. ”Hoist Roc-IT passar bra in på Nordic Wellness och är maskiner för alla, oavsett längd, styrka och ålder. Vi hör många positiva kommentarer bland medlemmarna, de uppskattar främst de naturliga och skonsamma rörelserna och känslan av att träna med fria vikter men utan risk att göra fel”, fortsätter Rodrigo.
 
Lättstädat och underhållsfritt
”Vi har många anläggningar och behöver lita på att träningsutrustningen håller. En maskin ur funktion skapar inte bara en trist känsla för medlemmarna, det innebär också administration och krångel för vår del. Hoist håller väldigt bra både mekaniskt och även när det kommer till slitagedelar som dynor och handtag. De har också visat sig vara väldigt lätta att städa och hålla rent, utan tvekan ett bra argument nu när renhållningen är viktigare än någonsin”, säger Rodrigo.

Rodrigo Urtubia är Divisionschef på Nordic Wellness och har själv många positiva erfarenheter av Hoist i samband med rehabilitering av en axelskada.

Ser en ökning av nyregistrerade medlemmar

Covid19 har slagit hårt mot branschen och Nordic Wellness är inget undantag, seniorer är en viktig kundgrupp och där har man sett en nedgång. Kedjan har haft öppet under hela krisen och var tidigt ute med att vidta åtgärder för social distansering, minskade klasser, uteträning och utökad desinficering och renhållning. Men nu berättar Rodrigo att de upplever en vändning, juni har vanligtvis 20% färre nyregistreringar än övriga månader, men nu ser de tvärt om en ökning. Trenden de ser är att fler börjar träna för god hälsa och välbefinnande framför att se bra ut på stranden.