top of page

CL Fitness och EGYM ingår ett distributionsavtal


En kvinna som tränar i EGYM maskin
EGYM

CL FITNESS - DISTRIBUTÖR AV EGYM I SVERIGE

  • Gemensam vision om fullt uppkopplade anläggningar

  • EGYMs produkter finns representerade på tusentals anläggningar i Europa

  • CL Fitness har lång erfarenhet av elektroniska träningskoncept

  • CL Fitness och Münchenbaserade sport– och teknikföretaget EGYM har ingått ett distributionsavtal för Sverige. Enligt det nya avtalet kommer CL Fitness att ansvara för försäljning, marknadsföring, logistik, utbildning, support och kundservice av EGYMs produkter. CL Fitness har många års erfarenhet av elektroniska träningskoncept – vilket är en av de främsta anledningarna till att båda företagen ser varandra som en perfekt partner.

Med den senaste tekniken utvecklar EGYM mjukvarubaserade, intelligenta träningslösningar och koncept till flera tusen träningsanläggningar runtom i Europa. Deras elektroniska styrkemaskiner har blivit mycket populära på marknaden tack vare sitt smidiga användargränssnitt och fokus på att enkelt vägleda användaren genom olika träningsprogram. EGYMs styrkemaskiner fungerar sömlöst tillsammans med EGYM Trainer och flertalet fitness–appar vilket skapar hög motivation hos medlemmarna. EGYM ONE är den öppna molnplattformen med intelligent nätverksutrustning från fler än 50 olika tillverkare, varav en är Precor, som bidrar till att skapa en omfattande träningsupplevelse.


Det är med glädje och stort intresse vi nu tar oss an att distribuera EGYM. Samarbetet innebär att våra kunder kan erbjuda en toppmodern digital lösning till sina medlemmar som kan se fram emot en ny total träningsupplevelse, såväl i träningslokalen som utanför. Kopplingen mellan EGYM och Precor gör även att det blir enkelt att följa sin utveckling,

- Magnus Filipsson, vd för CL Fitness.


Eftersom CL Fitness redan framgångsrikt samarbetar med Precor i Sverige, förväntar sig båda bolagen betydande synergieffekter genom Precors befintliga anslutning till EGYM ONE-plattformen.


Philipp Roesch-Schlanderer, VD för EGYM, är förväntansfull över det nya samarbetet:

- Både CL Fitness och EGYM har samma syn på den fullt anslutna träningsanläggningen. Vi ser väldigt mycket fram emot att arbeta tillsammans med CL Fitness som med sin omfattande marknadserfarenhet nu kommer att förse även Sverige med vår unika träningsupplevelse. Tillsammans hjälper vi anläggningar att fullt nyttja potentialen för digital teknik på sina gym.


Om CL Fitness

CL Fitness har sedan 1985 utvecklat och levererat lönsamma träningslösningar till klubbar, föreningar, privata företag, offentliga institutioner, gym och hotell– och spaanläggningar. CL Fitness har ett av marknadens modernaste produktsortiment med unika tjänstebaserade lösningar som anpassas till varje kunds behov. Vi kan med vår organisations totala kompetens, erfarenhet och kunskap ge dig de bästa förutsättningarna för en fungerande och lönsam investering.


Om EGYM

EGYM utvecklar de senaste koncepten för att stärka fitness– och träningsanläggningar samt hälsovårdsinstitutioner, t.ex. inom fysioterapi runtom i Europa. EGYM tillhandahåller hela produktsortimentet för att skapa ett digitalt koncept: "intelligenta" helautomatiska styrkemaskiner i kombination med EGYM Trainer och fitness–appar. Med EGYM ONE erbjuds en snabbt växande öppen molnplattform för att ansluta alla större fitnessproducenter och möjliggöra sin vision om att ge liv åt det anslutna gymmet.


För mer information, vänligen kontakta: Reinhold "Rajje" Dissauer, VD, CL Fitness: rajje@clfitness.se


Läs vidare om EGYM här.

bottom of page