Peloton köper Precor

22 december, 2020

Nu är det klart att den världsledande fitnessplattformen Peloton Interactive har ingått avtal om att förvärva Precor som idag ägs av Amer Sports. Precor som för närvarande är en division av Amer Sports är tänkt att fungera som en affärsenhet inom Peloton. I och med köpet kommer Peloton få tillgång till 58 000 kvadratmeter för egen tillverkning och produktutveckling i USA. De får dessutom tillgång till 100 st forsknings- och utvecklingsingenjörer på Precor. Köpet är planerat att slutföras i början av 2021 och Precors VD Rob Baker kommer fortsätta leda den nya divisionen som VD.

"Jag tror verkligen på detta steg för Precor och Peloton och när allt är klart kan vi se fram emot en spännande framtid tillsammans", säger Rob Baker, VD för Precor.

Precor är en av de största leverantörerna av kommersiell träningsutrustning i världen och har 40 års erfarenhet och expertis som bygger en kundfokuserad verksamhet i stor skala. Peloton är den ledande interaktiva träningsplattformen med mer än 3,6 miljoner medlemmar. Företaget har haft ett mycket bra år i samband med att pandemin tvingat människor att träna hemifrån, aktiekursen har ökat med över 400% under året. Peloton grundades 2012 och har sitt huvudkontor i New York City.

Till dig som Precorkund låter man meddela att affärerna fortsätter som vanligt, vi på CL Fitness är förhoppningsfulla och lovar att hålla er uppdaterade när nya spännande saker är på gång.