Medlemmarna som stannar längre – och tränar oftare

8 mars, 2019

En studie utförd av en oberoende specialist inom området retention – att behålla kunder –  framhäver den positiva effekten som träning med eGym har på medlemmarna.

En fråga som är ständigt aktuell i branschen är förstås den om hur du som driver en anläggning attraherar fler medlemmar – och lyckas behålla dem. Gärna så länge som möjligt. Hur mycket kan du själv påverka upplevelsen för dina medlemmar? Ganska mycket, visar det sig återigen – åtminstone om du erbjuder utrustning och träningsformer som är både roliga att utföra och som ger dokumenterad effekt.

Under en period om 3 månader arbetade Guy Griffiths, grundare av GGFit, i nära samarbete med fyra anläggningar för att dokumentera närvaro och användningsdata på mer än 10 000 medlemmar:

– De anläggningar som valdes ut för programmet valdes för att ge mångfald och för att undersöka hur användarnas vanor speglas i olika miljöer, säger Guy Griffiths och fortsätter:
– I varje scenario studerade vi personliga uppgifter om medlemmar som gick med under 2018. Även om detta bara är en liten studie, visar den att eGym-användare tränar oftare och förblir medlemmar längre än icke eGym-användare, förklarar Griffiths och berättar att i alla exempel tränade eGym-användare fler gånger per månad än icke-eGym-användare. På Kings School, till exempel, tränar eGym-användare i genomsnitt 2,2 gånger mer per månad än de som inte är eGym-användare.

– Studien visar att ju mer skräddarsydd träningsupplevelse du kan erbjuda, desto mer engagerade kommer dina medlemmar att bli. Det intelligenta eGym-systemet ger också personalen tillgång till information i realtid om medlemmarna, vilket skapar möjligheter att interagera, stödja och ytterligare förbättra deras upplevelse. Bättre engagemang leder till fler besök per månad och även till en längre vistelse på anläggningen.
– Det här är bra nyheter för dig som vill dra nytta av de ekonomiska fördelarna genom en högre avkastning per medlem, menar Guy Griffiths.

Vi berättar gärna mer om vad eGym kan göra för just din anläggning, kontakta Jennie Hjorth på 070-584 84 06 eller skicka ett mejl till jennie.hjorth@clfitness.se så hör vi av oss!

 

Anläggningar som medverkade i studien var: Crook Log Leisure Centre som förvaltas av Parkwood Leisure; Waterfront Leisure Complex, som förvaltas av Inverclyde Leisure; King's School, en oberoende skola och ESPH, ett privat gym- och fysioterapianläggning.