Kvalitet och säkerhet avgörande när Lovik valde gymleverantör

21 oktober, 2015

Konferenshotellet Lovik är vackert beläget på Lidingös norra udde omgivet av vatten och grönska. Magnus Thorell, som har mångårig erfarenhet inom branschen, är hotelldirektör med huvudansvar för driften, och till sin hjälp har han många goda medarbetare som gör att Lovik kan leva upp till de förväntningar som kunderna kan ha på ett modernt konferenshotell, men en sak har hittills saknats – tillgång till träningsmöjligheter med maskiner och fria vikter. Att behöva svara nej på många kunders frågor om det finns tillgång till gym har varit mindre roligt, vilket även inneburit att de tappat gäster som istället valt andra alternativ.

Många kunder oerhört hälsomedvetna
Att bli med gym har därför funnits på Loviks önskelista under många år, då efterfrågan från gästerna har varit stor. Magnus Thorell berättar att en stor del av gästerna är oerhört hälsomedvetna och är man på konferens i 3-4 dagar vill man kunna träna och inte låta träningsschemat spricka. Han fortsätter - ”Det har varit en stor brist hos oss tidigare så det känns riktigt bra att nu kunna erbjuda våra gäster det mervärdet som ett gym innebär. När det gäller våra företagskunder är det även många som har tillgång till gym som krav när de väljer konferenshotell.”

När beslutet om att installera ett gym var taget föll valet av leverantör på CL Fitness, och det på grund av tre viktiga parametrar – kvalité, säkerhet och enkelhet. Magnus Thorell hade även sedan tidigare erfarenhet av CL då de levererat utrustning till Rosersbergs Slottshotell som ingår i samma koncern som Lovik. Att utrusta gymmet med bra och högkvalitativa maskiner var ett givet val och det har även gett bra reaktioner hos gästerna. Magnus berättar att - ”Många blir förvånade när de ser att vi har ett ”riktigt” gym med ”riktiga” maskiner och inte några lågprisprodukter med dålig kvalité.”

Komplett träningslösning för hela kroppen
Till det 30 kvm stora gymmet på Lovik har CL Fitness levererat en komplett lösning för träning av hela kroppen. Maskinerna är av märket Precor, vilka Magnus med gäster ger högsta betyg. - “Maskinerna är lätta att förstå och är i stort sett självinstruerande, säkra och passar alla oavsett tidigare träningsvana och nivå.”

cl3   cl6   cl2

Konferenshotellet som helhet gynnas mycket av det nyinstallerade gymmet och de törs nu säga att Lovik är det ultimata konferenshotellet. Tack vare gymmet blir Lovik mer attraktivt som konferenshotell och förväntningen framöver är att intresset och bokningarna ska öka ytterligare.

Men det är inte enbart hotellets gäster som gynnas av gymmets inflytt utan även personalen som får tillgång till ett välutrustat gym med högkvalitativa och säkra maskiner och avslutningsvis säger Magnus: -”Jag ska börja träna jag också, snart. Egentligen så fort som möjligt, för nu finns inte längre några ursäkter.”

Vill du läsa mer om Lovik eller kanske göra en bokning, besök deras webb här.

Foto: Alex Danielsson