CL Fitness förvärvar OTR

30 november, 2018

CL Fitness har köpt hälsoleverantören OTR och blir Sveriges enda utrustningsleverantör som täcker in träningsanläggningar, hotell och företag med både hälsokoncept och utrustning.

Konditionen hos den svenska vuxna befolkningen är bedrövlig och 46% har så dålig kondition att den är farlig.
OTR är ett ungt och expansivt företag som jobbar med förebyggande hälsovård mot den breda grupp som inte vanligtvis motionerar. OTR-modellen är ett verktyg för att jobba med hälsa och mätbara resultat för effektivitet av företagets investeringar. För OTR möjliggör förvärvet att man nu också kan erbjuda ett av marknadens bredaste utbud av träningsutrustning från CL Fitness. Det kommer framförallt vara förebyggande koncept och smarta digitala träningsprodukter som riktar sig till målgruppen. OTR fortsätter som vanligt med befintlig personal och ägare kvar i driften. För CL Fitness innebär köpet att man nu som enda utrustningsleverantör får ett fullständigt erbjudande mot företag.

 ”Vi är riktigt positiva och har stort förtroende för kompetensen hos OTR. Deras tjänstebaserade lösningar kommer skapa synergier till det vi på CL står för – effektiva och lönsamma träningslösningar. Detta är dessutom ett led i expansionsplanen vi har tillsammans med vår nya ägare PEQ Invest, berättar Johan Blomgren”, VD på CL Fitness.

”Vi ser det som vårat uppdrag att förbättra hälsan bland landets företag. Samarbetet med CL kommer definitivt göra den resan både enklare och roligare”, säger Fredrik Steen, grundare och VD på OTR.